ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 
Начало » БИБЛИОТЕКА » Църковни и богословски издания » ЖИТИЯ НА СВЕТИИ - христоматия по Религия-Православие за ученици от основното училище

ЖИТИЯ НА СВЕТИИ - христоматия по Религия-Православие за ученици от основното училище

 

Jitia za uchenici.jpg

Културно-просветният отдел при Св. Синод препоръчва новата христоматия по Религия-Православие "ЖИТИЯ НА СВЕТИИ", която е подходящ подарък и учебно помагало за учениците от основното училище.

Христоматията се издава с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Светия Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия като е изготвена от синодалния Културно-просветен отдел (КПО). Съставители с авторски принос са ставр. ик. д-р Захарий Дечев , експерт при КПО, и Таня Христова.

Представлява пълноцветно издание, с изискано художествено оформление, отговарящо на вече завишената естетика на учениците от прогимназиалната възраст.

Текстовете са подбрани и преразказани по достъпен и интересен начин от съставителите. Същевременно са обогатени от специализиран редакторски екип с оглед повишената познавателна способност и култура на учениците от тази възрастова група и степен на образование.

Включените житиеписни разкази обхващат по-важните почитани от Църквата светии, според празничния православен календар. Това са както български светии и новомъченици, така и древни великомъченици, светители и преподобни. С това си съдържание христоматията подпомага както общото християнско образование и православно духовно възпитание, така и патриотичното възпитание на децата и учениците чрез запознаване с най-важните български светии.

В помощ на учителя по-важните акценти от житията са подчертани. За тези от светиите, за които е известно къде се намират сега светите им мощи, е указано в края на всеки текст. А иконите, придружаващи всяко житие, подпомагат личния досег на ученика с неговия именен светия.

~*~

Книгата се разпространява от Св. Синод на БПЦ-БП.

За повече информация - началник "Пласмент" свещ. Добрин Христов на тел. 02/987 56 11, в. 205 и моб. 0888333396.

КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ И ЧРЕЗ E-MAIL НА СИНОДАЛНО ИЗДАТЕЛСТВО: sinizdat@gmail.com; synodalpress.bg@gmail.com ИЛИ НА ТЕЛЕФОН: 02/980 30 16.

 

Последна промяна: 13.10.2017 г.