ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 
Начало » БИБЛИОТЕКА » Църковни и богословски издания » Две послания до коринтяните, двуезична, св. Климент Римски

Две послания до коринтяните, двуезична, св. Климент Римски

KlRimski_korica-m.jpg

В навечерието на Рождество Христово се яви чуден дар за всички търсачи на Роденото Слово в неподправената истина на боговдъхновената светоотеческа книжнина. За новата 2012 година Синодално издателство има възможността да зарадва боголюбците с излизането от печат на книгата „Две послания до коринтяните" на св. Климент Римски. Книгата е плод на подновеното сътрудничество между издателството и Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски", и се издава с финансовата подкрепа на Балканското атонско сдружение.

„Две послания до коринтяните" е двуезична книга: паралелно до оригиналния старогръцки текст на посланията на светия отец е отпечатан и техният новобългарски превод. Той е дело на доц. д-р Димитър Димитров, преподавател по история на Византия във ВТУ, а редакционната колегия са хабилитирани преподаватели от Богословския факултет на Софийския университет.

Подготвена е, за да се ползва като учебно пособие за студентите по богословие, а също и за всички студенти в останалите хуманитарни факултети, които се интересуват от тази материя.

В книгата е включена и историческа студия върху живота, съчиненията и ръкописната традиция на св. Климент Римски от приснопаметния професор по патрология Илия Цоневски, както и две пояснения относно двата гръцки текста от преводача. Също така, в края на книгата има индекси на личните имена и географските названия и показалец на библейските места.

Томът е част от поредица двуезични издания на съчинения на свети отци, които ще се осъществяват от Богословския факултет и Синодално издателство. Те запълват една стара празнина в църковната ни книжнина - сериозно и научно издаване и превеждане на светоотеческото съкровище на Светото Православие.

***

Книгата се разпространява в Богословския факултет на СУ, Синодално издателство и църковните книжарници в страната.

Цена: 12 лв.

При закупуване на количество над 10 броя се ползва 20% отстъпка.

Телефон за заявки: 02 / 980 30 16.

Адрес на Синодално издателство: София 1000; ул. "Оборище" № 4

e-mail: sinizdat@gmail.com

 

Последна промяна: 12.01.2017 г.