ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 
Начало » БИБЛИОТЕКА » Църковни и богословски издания » Нашата вяра, † Макариополски еп. Николай и архим. д-р Серафим

Нашата вяра, † Макариополски еп. Николай и архим. д-р Серафим

na6ata vjara 2011_m.jpgПрез 2011 г. Синодално издателство преиздаде книгата "Нашата вяра" по последното й обновено издание от 2005 г.

Книгата се появява за първи път през 1950 г. и не престава да се издава както по времето на комунизма, така и днес. Времената наистина са били трудни и тъкмо затова още по-високо следва да бъде оценен трудът на архимандрит д-р Николай (по-късно Макариополски епископ) и архимандрит д-р Серафим, които съставят това просто и ясно изложение на свещената история на Стария и Новия Завет, на православния катехизис и богослужение.

През изминалите десетилетия тази книга се превърна в класическа за нашата Църква ­ поколения българи са прохождали във вярата с нея. Никоя друга църковна книга от български автор не е претърпяла толкова много издания.

В нейното последно издание илюстрациите са въз основа на класически византийски, светогорски, български, руски и други образи, изцяло в стила на православната иконография. Книгата не е загубила своята актуалност и днес, поради което нейното ново издание запазва текста на първообраза (със съответните технически актуализации).

***

Цената на изданието - 8 лв. - го прави достъпно за най-широк кръг читатели, а също така и за курсовете по Православно вероучение, Свещено Писание, катехизис, богослужение и др. богословски предмети.

Синодално издателство разполага с книгата.

При закупуване на количество над 10 броя се ползва 20% отстъпка.

Телефон за поръчки: 02 / 980 30 16.

e-mail: sinizdat@gmail.com

 

Последна промяна: 12.01.2017 г.