ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 
Начало » БИБЛИОТЕКА » Църковни и богословски издания » Варненският и Преславски митрополит д-р Йосиф (1898-1988), Георги Казанджиев

Варненският и Преславски митрополит д-р Йосиф (1898-1988), Георги Казанджиев

kniga yosif_S.jpgИздателство: Матадор 74

Обем: 132 стр.

Формат: 200x140 мм

ISBN 978-954-371-146-8

 

С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил излезе от печат книгата на Георги Казанджиев „Варненският и Преславски митрополит д-р Йосиф". Книгата излиза по повод 110 години от рождението и 20 години от кончината на приснопаметния митрополит.

В нея авторът констатира, че в своята 50-годишна архиерейска служба митрополит Йосиф никога не е изпускал знамето на Българската православна църква, на която той служи през целия си живот безотказно. С беззаветна вярност и преданост той смело и неотстъпно се бори да запази нейната автономия и авторитет. Същевременно никога през годините не е поддържал и проповядвал политика на груб шовинизъм, насилие върху съвестта и убеждението на другите.

Книгата съдържа и части из духовното наследство на митрополит Йосиф. Неговата богата езикова подготовка му е давалa възможност да ползва обширна литература в книжовните си прояви, а някои от неговите творби и досега се явяват настолни за мнозина духовници при проповедническата и пастирската им дейност.

Последна промяна: 12.01.2017 г.