ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 
Начало » БИБЛИОТЕКА » Църковни и богословски издания » Бисери от духовната съкровищница на свети отци, † Сливенски митрополит Йоаникий

Бисери от духовната съкровищница на свети отци, † Сливенски митрополит Йоаникий

duhovni biseri_s.jpgСъставител и превод: † Сливенски митрополит ЙОАНИКИЙ

Издателство: Синодално издателство

Обем: 417 стр.

Формат: 200x140 мм

ISBN 978-954-398-55-8

 

Наскоро излезе от печат книгата „Бисери от духовната съкровищница на светите отци” от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий. Тя е сборник с тематично подбрани и преведени от него мисли на светите отци от антологията на светоотеческата мисъл „Съкровищница на духовната мъдрост”, издание на Московската духовна академия в 10 тома.

Днес светът предлага множество бляскави ценности от времеви характер. Те обаче радват задълго единствено плътските хора, докато людете, търсещи непреходното и вечното, се услаждат от светлината на духовната утеха и блаженство. „Думите на светиите са думи Божии”, казва св. преп. Симеон Нови Богослов.

Книгата е събрала в едно мисли за духовното изживяване, за истинските блага, за силата на Божията благодат и радостта от благочестието, за ползата от търпението при болести, указания за духовна бран и надеждата за онова, което „човеку на ум не е идвало това, що Бог е приготвил за ония, които Го обичат” (1 Кор. 2:9).

Мислите на светите отци са целебни средства: в тях душата открива спасителен лек за всеки свой недъг. Именно такъв лечебен цяр е и настоящата книга. Тя ни открива драгоценните бисери на светоотеческата мъдрост, които са най-скъпоценният указател в пътя на нравственото усъвършенстване.

Последна промяна: 12.01.2017 г.