ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 
Начало » ВЯРА И ОБРАЗОВАНИЕ » ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНИ УЧИЛИЩА

ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНИ УЧИЛИЩА

УЧЕБНИ ПРОГРАМИ ПО РЕЛИГИЯ ОТ 1 ДО 4 КЛАС

Тематичните разпределения, които са представени тук, са изготвени въз основа на сега действащия списък с теми за обучение по СИП- и ЗИП-Религия от 1 до 4 клас, одобрени от Министерството на образованието, младежта и науката. Тези разпределения са съобразени с църковните и официалните празници, както и с учебните дни и ваканции през учебната 2009/2010 г.

Във формирането на целите изпитах най-голямо затруднение, тъй като както те, така и самите теми, в повечето случаи, дават свобода на преподавателя. Както знаем, към този момент няма и официални учебници на МОМН, нито помагала по Религия, които да се ползват от всички ученици и учители, което дава още повече възможности за творчество.

Най-важното е – самите преподаватели да имат любов и търпение към децата и родителите им и дълбоко да осъзнават и изповядват Православната вяра в Иисус Христос и Неговата една, свята, съборна и апостолска Църква.

На всички преподаватели и ученици по Религия желая спорна и благословена от Бога работа на Господнята нива и много пълни кошове с добър плод.

Протойерей Любомир Казашки  - Ловеч

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 1 КЛАС

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 2 КЛАС

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 3 КЛАС

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 4 КЛАС


 

Последна промяна: 12.01.2017 г.