ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ловчанска света митрополия издаде "Евангелие в преразказ за деца"

23 април 2015 17:34, Ловчанска митрополия
Евангелие за деца

Ловчанска света митрополия издаде на български език една от най-хубавите книги на издателството на Свето-Троицко-Сергиевата лавра - "Евангелие в преразказ за деца". С достъпен, жив и картинен изказ книгата води своя малък читател по стъпките на нашия Спасител Господ Иисус Христос, разказва му за Неговите чудеса, излага му Неговите думи, напътствия и заповеди, прави го съпричастен на чудните евангелски събития, станали заради нас и нашето спасение. Изданието е луксозно и богато илюстрирано с красиви икони, както и снимки от Светата земя.

Ловчанска света митрополия изказва благодарност на:

1. Архимандрит Алипий и издателския отдел на Свето-Троицко-Сергиевата лавра, които преотстъпиха безвъзмездно своите авторски права и предоставиха макет на книгата в електронен вид;

2. Негово Високопреподобие схиархимандрит Амвросий и братята на Славянобългарския манастир "Св. Георги Зограф" - Св. Гора Атон, за дарението, с което изцяло беше финансирано изданието.

Детското Евангелие се раздава безплатно и е предназначено да послужи като безценен подарък за децата на България.

По-долу поместваме предговора към българското издание, написан от Ловчанския митрополит Гавриил.

~~~

Мили деца на България,

Ние, духовници и миряни от Ловчанска епархия, издадохме тази прекрасна книга „Евангелие в преразказ за деца“ – в любовта си към вас и с голямото желание да ви съдействаме и помагаме да растете здрави, умни и добри, да вярвате и да обичате нашия Спасител Господ Иисус Христос, Който е казал: „Оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене, защото на такива е царството небесно“, защото „техните Ангели на небесата винаги гледат лицето на Моя Отец Небесен“.

Светите отци казват, че Евангелието не е книга, а живо същество, защото е преизпълнено с благодатта на Светия Дух. Който чете Евангелието, той общува с Господ Иисус Христос, Чиито живот, чудеса и Божествено учение са описани в тази безценна книга, която държите в своите ръце. Евангелието ще ви донесе много радост и щастие и сърцата ви ще станат извор на „жива вода“, на доброта и любов.

Бог да ви благослови, Бог да ви пази!

+ Ловчански митрополит ГАВРИИЛ

« предишна новинаследваща новина »