ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е на Пловдивската митрополия на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия

04 май 2015 20:46, Пловдивска митрополия
Пловдивска митрополия

На 4 май 2015 г. в интернет-пространството е публикувана и се разпространява статия от г-н Пламен Асенов, озаглавена „Легнахме си граждани, събудихме се поданици”. Наред със станалите традиционни обиди и обичайните клеветнически твърдения, насочени срещу Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в статията, между другото, се казва: „А ако самият Николай се смята за по-голям от мен в моята църква, много греши и това скоро ще му се напомни – по един или друг начин. Както, впрочем, вече се напомни на Симеон с дългата кома и смъртта на първородния му син. На никого не го пожелавам.”

Коментирайки така отправената заплаха за неговия и на неговите близки живот, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай сподели, че ще се помоли за здравето и душевното спасение на автора на статията. Негово Високопреосвещенство смята, че хулите, обидите, заплахите, та дори и реалните физически посегателства са част от кръстния път, който всеки архипастир на Православната църква трябва да е готов да извърви и изтърпи. Като той самият приема това свое задължение с духовна радост.

Свещенослужителите и служителите на Пловдивска света митрополия приканват, все пак, Божия народ на Богоспасаемата пловдивска епархийска църква да отправят усърдни молитви за Божия закрила над нашия митрополит и да се помолят за запазването живота – неговият и на неговите родители и сродници – от враждебни посегателства.

 

 

« предишна новинаследваща новина »