ЛЕСТВИЦА

РАДОСТТА ОТ ВЯРАТА

РАДОСТТА ОТ ВЯРАТА

Ставр. ик. Димитър ЙОРДАНОВ
ВЪЗКРЕСЕНИЕ И ЖИВОТ

ВЪЗКРЕСЕНИЕ И ЖИВОТ

Проф. к.б. Тотю КОЕВ
ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО

ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО

Св. Йоан Дамаскин
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Александрийският патриарх Теодор възглави св. Божествена литургия по повод Задушница на о. Крит

19 юни 2016 08:06, Българска Патриаршия
Александрийският патриарх Теодор отслужи св. Божествена литургия по повод Задушница на о. Крит

На 18 юни 2016 г. предстоятелите на Поместните православни църкви, които ще вземат участие в Светия и Велик събор на о. Крит, се събраха в храм „Св. Благовещение” в гр. Кисамос, където Александрийският патриарх Теодор отслужи св. Божествена Литургия. Бе извършена и панихида в памет на „всички онези, които са се борили за истинската вяра и са я живели, и всички онези, които са работили за подготовката на Светия и Велик събор и са преминали в небесните селения”.

Вселенският патриарх Вартоломей отслужи трисагий на гроба на упокоилия се през 2013 г. митрополит на Кисамос и Селини Ириней, който е един от създателите на Православната академия на Крит.

След богослужението предстоятелите на участващите в Светия и Велик събор църкви присъстваха на официална церемония в Мултикултурния център в града, на която получиха званието почетни граждани на Кисамос, о. Крит.

В късния съботен следобед Вселенският патриарх Вартоломей оглави празнична вечерня на Петдесетница в катедралата „Св. Тит” в Ираклион, където предстоятелите на Поместните православни църкви бяха радушно посрещнати от градската управа и местното население.

На 19 юни 2016 г., на празника Петдесетница, когато светата Православна църква чества своето основаване, предстоятелите ще отслужат съборна св. Божествена Литургия в катедралния храм на Критската архиепископия „Св. Мина”. Богослужението ще бъде пряко предавано от 10:00 часа българско време в интернет на адрес https://www.holycouncil.org/live .

Снимки

Вселенският патриарх Вартоломей отслужи трисагийВселенският патриарх Вартоломей отслужи трисагийПредстоятелите на някои от Поместните църкви
« предишна новинаследваща новина »