ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„Лек за безсмъртие“ - нова православна книга на пазара

10 октомври 2016 15:12, СДС "Св. Иван Рилски"
„Лек за безсмъртие“ - нова  православна книга на пазара

На книжния пазар излезе от печат новата книга на православното издателство "Богоносци" - "Лек за безсмъртие". Това е третата поред книга, която излиза от издателството към енорията на семинарския храм "Св. Йоан Рилски".

В това издание могат да бъдат намерени различни размисли за истините на живота в Христос, както и за участието на православния християнин в богослуженията и най-вече в Тайнството на тайнствата – светата Евхаристия. Заглавието на книгата – „Лек за безсмъртие“, е провокирано от Св. Игнатий Богоносец, който именно така нарича Евхаристията в своите съчинения.

Няколко тематични кръга от въпроси, свързани с необходимостта от редовното причастяване с Тялото и Кръвта Христови, както и за подготовката преди приемането на страшните тайни, обхваща книгата. В нея може да прочетете още любопитни и важни неща за покаянието, изповедта, както и за придържането към установените от Църквата правила и начини за постене, за причастяване на децата, болните и др.

"Лек за безсмъртие" се издава с благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, а към нея върви и диск с православни песнопения направени от църковния псалт Методи Стоилов.

Книгата може да намерите в храма на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, в книжарница БЪЛГАРСКИ КНИЖИЦИ и на knigabg.com.

Текст: Ангел Карадаков

Снимки

Дискът към книгатаПо време на запис.

Аудио

Запис на псалта Методи Стоилов, включен в диска към книгата.

« предишна новинаследваща новина »