ЛЕСТВИЦА

РАДОСТТА ОТ ВЯРАТА

РАДОСТТА ОТ ВЯРАТА

Ставр. ик. Димитър ЙОРДАНОВ
ВЪЗКРЕСЕНИЕ И ЖИВОТ

ВЪЗКРЕСЕНИЕ И ЖИВОТ

Проф. к.б. Тотю КОЕВ
ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО

ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО

Св. Йоан Дамаскин
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 4. 12. 2016 г. Епархийският избор на кандидати за нов Старозагорски митрополит ще бъде излъчван на живо

02 декември 2016 13:49, Българска Патриаршия
Старозагорска св. митрополия

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, наместник на овакантения Старозагорски епархийски престол, съобщава:

--------------

Във връзка с предстоящия в престолния град Стара Загора епархийски избор за нов Старозагорски митрополит на 4 декември 2016 г. провеждането на избора ще бъде предавано на живо в Интернет.

Изборът може да бъде проследен на адрес

https://semi.bg/starozagorska_mitropoliya

в реално време.

От Берлин предстоящият епархийски избор ще бъде коментиран на живо от г-н Христо Беров, юрист и епархийски съветник на Западно- и Средноевропейска епархия.

---------------

На своето заседание от 2 ноември 2016 г. Светият Синод на БПЦ-БП (прот. № 19) на основание чл. 85, ал. 1 от Устава на БПЦ-БП определи следната листа на кандидати за митрополитски избор:

Месемврийски Иаков,

Велички Сионий,

Драговитийски Даниил,

Траянополски Киприян,

Браницки Григорий,

Главиницки Йоан,

Белоградчишки Поликарп,

Агатополски Йеротей.

На Епархийския избор на 4 декември (неделя), който ще се проведе след св. Литургия, епархийските избиратели ще излъчат двамата кандидати, събрали най-много гласове.

След това на свое заседание Св. Синод ще разгледа изборните книжа и, ако епархийският избор бъде преценен като изрядно проведен, в следващата неделя в параклиса на Св. Синод ще се проведе каноничният избор, на който митрополитите от Светия Синод, с гласуване, ще изберат един от двамата епископи за нов Старозагорски митрополит.

« предишна новинаследваща новина »