ЛЕСТВИЦА

РАДОСТТА ОТ ВЯРАТА

РАДОСТТА ОТ ВЯРАТА

Ставр. ик. Димитър ЙОРДАНОВ
ВЪЗКРЕСЕНИЕ И ЖИВОТ

ВЪЗКРЕСЕНИЕ И ЖИВОТ

Проф. к.б. Тотю КОЕВ
ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО

ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО

Св. Йоан Дамаскин
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Светейшият патриарх Неофит благослови новоизбраната президентска двойка при полагането на клетва пред Народното събрание

19 януари 2017 10:57, Отдел "Връзки с обществеността"
Светейшият патриарх Неофит благослови новоизбраната президентска двойка при полагането на клетва пред Народното събрание

Новоизбраната президентска двойка - президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, получиха благословение от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит веднага след като положиха клетва пред Народното събрание.

Президентската двойка се закле да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа. След като се подписаха под клетвения лист те целунаха светия Кръст и Евангелието и получиха благословение от предстоятеля на Българската православна църква, който при тържественото полагане на клетва бе редом с тях при трибуната на Народното събрание.

След това новоизбраният пети президент на Република България прочете програмната си реч.

На тържествена церемония на 19 януари присъства целият държавен елит, сред които и президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова, бившите президенти Петър Стоянов и Георги Първанов, както и премиерът в оставка Бойко Борисов, министрите от кабинета в оставка, членовете на Конституционния съд, председателите на ВАС, ВКС, ВСС, главният прокурор, представители на дипломатическия корпус, на държавни институции, на регистрираните в България вероизповедания.

В неделния ден на 22 януари, след церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Република България, в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ Светейшият Български патриарх Неофит ще благослови новоизбрания държавен глава и ще отслужи Молебен, за да изпроси Божията благодатна подкрепа в предстоящото му отговорно служение.

« предишна новинаследваща новина »