ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благодарствени писма в навечерието на финала на Националния конкурс на Св. Синод - "Възкресение Христово" 2017

29 март 2017 17:52, Българска Патриаршия
Патриаршеска награда: Възкресение Христово /Вяра Пенчева - гр. Габрово/

В Културно-просветния отдел на Св. Синод пристигат стотици творби за предстоящия финал на Националния конкурс "Възкресение Христово" - 2017. Следващата седмица ще заседават трите комисии, които ще оценят пристигналите в срок творби. На 12 април ще бъдат обявени наградените творби в сайта на Българската Патриаршия. А на 14 май ще се състои тържественото награждаване на победителите.

Много от пристигналите творби са придружени от топли благодарствени писма, изпълнени с любов към светата ни Църква, към православната вяра и религиозното образование по Православие.

Като благодарим на всички директори, ръководители на школи, преподаватели и родители, подкрепили децата и учениците си за участието им в конкурса, пожелаваме успех на всички - както в Националния синодален конкурс`2017, така и в цялостното им израстване като добри християни и будни граждани.

Публикуваме извадки от получените писма.

Нина Друнева - директор на ДГ "Вяра, Надежда и Любов", гр. Баня, обл. Пловдив, ни пише:

"Смятам, че днес повече от всякога Българската православна църква трябва да организира подобни инициативи за приобщаване на децата от предучилищната възраст и техните родители към Православието. Смятам, че БПЦ трябва да извоюва въвеждане на задължително вероучение в училище и в подготвителна за първи клас група на детската градина. С пожелание за светли Великденски празници!"

Екипът на ЦПЛР - Тетевен с директор Цеца Цакова изпрати следното благодарствено писмо:

"Приемете нашата искрена благодарност за възможността да вземем участие в благородната инициатива на БПЦ-БП! Националният конкурс "Възкресение Христово" е нашият шанс да покажем част от дейността на ЦПЛР - Тетевен, чрез която се стремим да предаваме добрите традиции на децата ни и да ги учим на почит и вдъхновение пред българското! Бъдете здрави!"

Директорът на ДГ №12 "Звънче" - гр. Лом ни написа:

"Поздравявам Ви за инициативата, свързана с конкурс "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО"-2017! С което се допринася за възпитаване в дух на християнски и духовни ценности у децата!"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Снимки на наградени творби от изданието на конкурса през 2016 г. - раздел "Изобразително изкуство", I възрастова група.

Текст: д-р Десислава Панайотова, експерт "Програми и проекти", КПО при Св. Синод на БПЦ-БП
Снимки: Ангел Карадаков

Снимки

I награда: Великденски яйца /Николай Димчевски - гр. София/II награда: Борак /Ангелина Котева - гр. Бургас/III награда: На Великденското хоро /Ивон Иванова - гр. Попово/Поощрителна награда: Най-хубавият празник /Хана Кошутарска- гр. Благоевград/
« предишна новинаследваща новина »