ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нова детска книжка на Руенската св. обител

10 април 2017 15:43, Софийска митрополия
Първият български мъченик св. Боян-Енравота и св. цар Борис-Михаил

С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, излезе от печат новата детска книжка, озаглавена "Първият български мъченик св. Боян-Енравота и св. цар Борис-Михаил". Книжката се издава от Руенски манастир "Св. Йоан Рилски", с. Скрино, Дупнишка духовна околия.

Издателят се обръща към децата така: "Светиите са наши приятели, а за приятелите е добре да се знае повече. Като се запознаваме с живота на светиите, ние сякаш се отправяме на пътешествие. В тази трета поред книжка за българските светии, нашето пътешествие ще достигне до древните столици на България - Плиска и Преслав. Времето, в което ще се върнем, е бурният и драматичен 9-ти век, в който нашият народ се родил за нов истински живот. Благодарение на мъченичеството на св. княз Боян-Енравота и на трудовете и смелостта на покръстителя на българския народ - св. цар Борис-Михаил, Христовото име се възхвалява по нашите земи и до днес. За техния живот и за любовта им към Христа разказват страниците на тази книга."

Изданието е трета книжка от издаваната поредица "Жития на българските светии в образи". Това е адаптиран разказ за деца върху житията на св. Боян-Енравота и св.цар Борис-Михаил. Първата книжка е за живота на св. Йоан Рилски, а втората - за светите братя Кирил и Методий.

Продажната цена е 4.00 лв. При закупуване на едро цената е 3.00 лв.

За поръчки - тел.: 0887226952 или e-mail: lestvitsa@abv.bg

Снимки

Първият български мъченик св. Боян-Енравота и св. цар Борис-Михаил - гръб
« предишна новинаследваща новина »