ЛЕСТВИЦА

ЕНЬОВДЕН

ЕНЬОВДЕН

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
СЛУЖЕНИЕТО НА МИРЯНИТЕ ПРЕЗ ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК

СЛУЖЕНИЕТО НА МИРЯНИТЕ ПРЕЗ ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК

Митрополит на САЩ, Канада и Австралия ЙОСИФ
ЗА МОЛИТВАТА

ЗА МОЛИТВАТА

Св. праведен Йоан Кронщадски
БОГ Е РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩ

БОГ Е РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩ

Прот. АНДРЕЙ ТКАЧОВ
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Първи ден на Великдена в Бачковския манастир

16 април 2017 16:17, Бачковска света обител
Първи ден на Великдена в Бачковския манастир

В първия пасхален ден се отслужва Второ възкресение – прогласяването на св.Евангелие, Благовестието, на различни езици към всички народи. Израз на Господнята любов към човечеството и желанието на Отца и Сина и Духа Светаго да се спасят всички човеци. Словото Христово бе прогласено на старобългарски (църковнославянски), новобългарски, английски, гръцки, френски от пребиваващия в манастира Месемврийски епископ Яков, игумена архим.Симон и манастирските архимандрити Григорий, Иоан и Боян, в главната църква на манастира.

През целия ден, всички вярващи, посетители и туристи са посрещани на входа с пасхалния поздрав „Христос воскресе”, козунак и червено яйце, като са им раздавани и Светото Евангелие, а на децата - илюстрована Детска Библия. Първите прекрачили прага на обителта бяха посрещнати и поздравени лично от игумена архим.Симон. В останалото време служители на манастира и харизани на празника поеха това богоугодно дело.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

Снимки

Първи ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастирПърви ден на Великдена в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »