ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Новото правителство на Р България се закле днес в присъствието на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит

04 май 2017 14:25, Отдел "Връзки с обществеността"
Новото правителство на Р България се закле днес в присъствието на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит

Премиерът Бойко Борисов и министрите от неговия кабинет положиха клетва днес в Народното събрание. Това те направиха пред свещеното Евангелие и Кръста, редом до Светейшия Български патриарх Неофит, който пристигна днес в Народното събрание за тържествения акт, придружен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

Негово Светейшество и придружаващите го лица бяха приети от председателя на Парламента г-н Димитър Главчев в неговия кабинет, където изчакаха приключването на деловата част на заседанието.

След като приключи представянето на структурата, на правителството и неговия състав, и последвалото гласуване, председателят на Народното събрание прикани в залата Българския патриарх за полагането на клетвата. Народните представители и новоизбраните министри посрещнаха предстоятеля на БПЦ-Българска Патриаршия със ставане на крака в знак на уважение.

Като взеха благословение от Негово Светейшество новите министри от Министерския съвет начело с премиера Бойко Борисов се подредиха около масата със светото Евангелие и светия Кръст и се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Тържествената част приключи с двата химна – този на България и на Европейския съюз.

На излизане от парламента, пред медиите Българският патриарх Неофит пожела на новото правителство „да има успех, да има радост, да има изпълнени обещания. А ние ще се молим и подкрепяме. Ние ще се молим за техния успех.“, каза патриархът.

Новото правителство на Република България, избрано днес от Народното събрание, е начело с министър-председателя Бойко Борисов, с четирима вицепремиери - Томислав Дончев за вицепремиер, Валери Симеонов - по икономическата и демографската политика, Красимир Каракачанов – по обществения ред и сигурността и министър на отбраната, Екатерина Захариева - по правосъдната реформа и министър на външните работи, и е в състав: Владислав Горанов - министър на финансите, Валентин Радев - министър на вътрешните работи, Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството, Бисер Петков - министър на труда и социалната политика, Цецка Цачева - министър на правосъдието, Красимир Вълчев - министър на образованието и науката, Николай Петров - министър на здравеопазването, Лиляна Павлова – министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г., Боил Банов - министър на културата, Нено Димов - министър на околната среда и водите, Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите, Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Емил Караниколов - министър на икономиката, Теменужка Петкова - министър на енергетиката, Николина Ангелкова - министър на туризма и Красен Кралев - министър на младежта и спорта.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

Снимки

Новото правителство на Р България се закле днес в присъствието на Негово Светейшество Българският патриарх НеофитНовото правителство на Р България се закле днес в присъствието на Негово Светейшество Българският патриарх НеофитНовото правителство на Р България се закле днес в присъствието на Негово Светейшество Българският патриарх НеофитНовото правителство на Р България се закле днес в присъствието на Негово Светейшество Българският патриарх НеофитНовото правителство на Р България се закле днес в присъствието на Негово Светейшество Българският патриарх НеофитНовото правителство на Р България се закле днес в присъствието на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит
« предишна новинаследваща новина »