ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С молитва към Бога и водосвет започнаха своята работа новите министри под председателството на Бойко Борисов

04 май 2017 14:27, Отдел "Връзки с обществеността"
С молитва към Бога и водсвет започнаха своята работа новите министри под председателството на г-н Бойко Борисов

С благословението на Българския патриарх Неофит водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний в кабинета на премиера на Р България.

Веднага след като новите министри, под председателството на Бойко Борисов, положиха клетва в Народното събрание и поеха своите отговорности, по молба на премиера в Министерския съвет бе отслужен водосвет и отправена молитва за успех на новия кабинет.

Митрополит Антоний отправи молитва към Бога да благослови доброто намерение на премиера и членовете на новото ни правителство, и да им помогне в предстоящата им работа. "Да им даде мъдрост, сръчност и умение, та лесно и успешно да вършат своята работа и да я доведат до успешен край", пожела митрополитът.

Архиереят благопожела още на премиера Бойко Борисов, ръководеният от него съвет на министрите и сътрудниците му, с Божията благодатна подкрепа да съумяват с лекота да преодоляват неизбежните трудности, мъдро да изпълняват възложените им задължения, а радостите и поводите за удовлетворение да бъдат повече от неприятностите и огорченията.

В отговор Бойко Борисов отправи благодарност към Българския патриарх Неофит, че в негово лице, и в лицето на архиереите и духовенството на БПЦ, управляващите страната имат ревностни молитвеници и мъдри наставници.

Във водосвета взеха участие и ст. ик. Ангел Ангелов, протосингел на Софийска митрополия и протод. Иван Петков, които след това поръсиха с осветена вода кабинетите на новите министри.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

Снимки

С молитва към Бога и водсвет започнаха своята работа новите министри под председателството на г-н Бойко БорисовС молитва към Бога и водсвет започнаха своята работа новите министри под председателството на г-н Бойко БорисовС молитва към Бога и водсвет започнаха своята работа новите министри под председателството на г-н Бойко БорисовС молитва към Бога и водсвет започнаха своята работа новите министри под председателството на г-н Бойко Борисов
« предишна новинаследваща новина »