ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Почетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх Неофит

12 май 2017 16:29, Отдел "Връзки с обществеността"
Почетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх Неофит

Почетен знак с лика на Г. С. Раковски и Почетна грамота получи Негово Светейшество Българският патриарх Неофит от ръководството на Военната академия в София по повод 105-годишнината на висшето военно училище.

Лично началникът на академията генерал-майор Груди Ангелов посети днес Патриаршеския дом, за да връчи почетните отличия на Българския патриарх Неофит.

По време на срещата двете страни разговаряха върху изконната връзка между Църквата и Армията и важната роля, която има военното свещенство за поддържането на воинския дух, мотивацията и единството сред военнослужещите. Патриарх Неофит и генерал Ангелов изразиха желание тези връзки да се заздравяват и да се върви натам: да се върне Църквата и свещенството в Българската армия, както е било преди атеистичния период и каквато е практиката и днес в редица европейски страни.

Генер. Ангелов постави пред Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит въпроса да се направят нужните стъпки, та богослуженията в параклиса "Св. Архангели" на Военната Академия да станат редовни, а не само по повод специални празници.

Бяха обсъдени и някои конкретни въпроси от взаимен интерес и събития със съвместно участие.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

Снимки

Почетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх НеофитПочетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх НеофитПочетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх НеофитПочетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх Неофит
« предишна новинаследваща новина »