ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академия

22 май 2017 13:50, Отдел "Връзки с обществеността"
Патриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академия

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит посети днес Военната академия „Г. С. Раковски”, в София, по покана на ръководството на академията и взе участие в тържествения акт по отличаването на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, с почетното научно звание „Доктор хонорис кауза”.

Отличието се връчва по единодушно взето решение на академичната общност за личните усилия на г-жа Фандъкова за изграждането на София като модерен град, за опазване на културното наследство на столицата и активно сътрудничество с Военната академия по общи инициативи в различни направления.

Бяха отчетени заслугите на кмета на София за реконструирането и отварянето за посещение от гражданите на уникалния парк на академията, организирането в него на редица културни събития, както и усилията на столичния градоначалник за издигането на паметник на Васил Левски, паметник на полковник Врангов и параклис-мавзолей в памет на загиналите през Първата световна война български войни в двора на Военната академия.

В своето слово г-жа Фандъкова приветства патриарх Неофит и му благодари, че лично е благословил и подкрепя тези съвместно осъществявани от Столична община и Военната академия патриотични и родолюбиви инициативи. Тя сподели задоволството си от винаги доброто и активно сътрудничество с ръководството на висшeто военно учебно заведение и изрази признателност към академичната му общност за експертната помощ към Столична община в областта на сигурността на гр. София и защитата на гражданите от бедствия и аварии.

Българският патриарх Неофит бе придружаван от Негово Преосвещенство Мелнишки еп. Герасим, главен секретар на Светия Синод и протосингела на Софийска митрополия ставр. ик. Ангел Ангелов. На събитието присъстваха зам.-министъра на отбраната полковник Любомир Пеев, кметът на столична община "Оборище", офицери.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

Снимки

Патриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академияПатриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академия
« предишна новинаследваща новина »