ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит прие днес проф. Дитмар Шон, директор на Института за Източните църкви в Регенсбург, Германия

23 май 2017 16:54, Отдел "Връзки с обществеността"
Патриарх Неофит прие днес проф. Дитмар Шон

Професор Дитмар Шон от Регенсбургския университета и директор на Института за Източните църкви в Регенсбург, Германия, в който са специализирали редица български богослови – преподаватели и духовници, посети днес Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Гостът бе придружаван от декана на Богословския факултет при Софийския университет проф. Александър Омарчевски и проф. Божидар Андонов от същия факултет. В срещата взе участие и протосингелът на Софийска митрополия ставр. ик. Ангел Ангелов.

Проф. Шон запозна Патриарх Неофит с основните направления на Източно-църковния институт в Регенсбург и традиционно добрите контакти с Богословските школи от поместните православни църкви, както и с някои съвместни научни и образователни проекти по които работят с Богословския факултет при СУ.

Като сподели повишения интерес на студентите от различни специалности при Регенсбургския университет да изучават историята и учението на Православната църква, той изрази увереност, че взаимното опознаване между хората от различни вероизповедания помага те да живеят заедно в мир, разбирателство и уважение, оставайки си различни.

Двете страни се съгласиха, че проблемите свързани със секуларизма и глобализацията са общи за всички християнски деноминации.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Мартин Митов

Снимки

Патриарх Неофит прие днес проф. Дитмар ШонПатриарх Неофит прие днес проф. Дитмар ШонПатриарх Неофит прие днес проф. Дитмар ШонПатриарх Неофит прие днес проф. Дитмар Шон
« предишна новинаследваща новина »