ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Илинден в Бачковския манастир

21 юли 2017 14:54, Бачковска света обител
Илинден в Бачковския манастир

Светият пророк Илия – „Крепостта Господня” има радостта да бъде прославен в Бачковската света обител и с гласовете на тия „малките” , подобни на които „трябва да станем”, за да влезем в царството Господне! Във богослужението, водено от пребиваващия в манастира Месемврийски епископ Яков и от високопреподобния игумен, архим.Симон в съслужение с братята на манастира, взеха участие и деца от неделните училища на Русенската св.митрополия, които са на летен лагер в обителта. Под ръководството на дякона на Русенска митрополия, о.Орлин, децата пяха на десния клир. Минали молитвена подготовка, младите християни приеха и светото причастие от ръцете на игумена на манастира, о.Симон. Впрочем малките певци всеки ден бяха неотклонно на богослужението.

Дните на пребиваването им бяха запълнени както с игри, така и с душеполезни занимания. Проведени бяха кратки курсове за припомняне на православното вероучение, игуменът ги запозна със забележителностите на манастира, децата отделиха един ден и за почистване на района на св.Клувия – местността където е била скрита Бачковската чудотворна икона на Божията майка. А в еднодневни екскурзии бяха разгледани и много от манастирите и църквите, с които е така богата Пловдивска митрополия и околността на Асеновград.

С.Пепелишев

Снимки

Илинден в Бачковския манастирИлинден в Бачковския манастирИлинден в Бачковския манастирИлинден в Бачковския манастирИлинден в Бачковския манастирИлинден в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »