ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Участие на БПЦ в изпитите за екскурзоводи в Министерството на туризма

23 юли 2017 19:43, Отдел "Връзки с обществеността"
Министерство на туризма

Представител на Българската православна църква участва в изпитната комисия за провеждане на изпит за придобиване на правоспособност за упражняване на професията „Екскурзовод“, който се проведе в Министерството на туризма. Това стана съгласно договорените през февруари 2015 г. по време на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и Негово Светейшество патриарх Неофит мерки за сътрудничество между двете институции в областта на туризма.

По решение на Светия Синод на БПЦ-Българска Патриаршия за представител на Църквата, който участва в състава на изпитната комисия за придобиване на правоспособност по професията „екскурзовод“, бе определен свещеник д-р Петър Симеонов от София. Изпитите се проведоха в периодите 11-14 и 17-18 юли, съгласно одобрен от министъра на туризма график и неговото участие в работата на Изпитната комисия бе определено от страна на Министерството като изключително професионално и уместно.

Изпитът за придобиване на правоспособност се провежда два пъти годишно в две части – писмена и устна - по предварително зададен конспект. Много от въпросите в него са свързани с присъствието на християнството по нашите земи, устройството на православния храм и църковното изкуство, тъй като значителна част от културно-историческите обекти в България, включени в туристическите маршрути, са православни храмове и манастири от различни исторически периоди.

« предишна новинаследваща новина »