ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. мощи и икона на св. Пантелеймон бяха донесени за поклонение в столичния катедрален храм „Св. Неделя“

29 юли 2017 14:06, Софийска митрополия
Поклонение на светите мощи и икона на вмчк Пантелеймон в храм Св. Неделя

На 29 юли честната глава на св. великомъченик Пантелеймон, както и неговата икона бяха донесени за поклонение в митрополитския храм „Св. вмчца Неделя“ от Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод на БПЦ, и йеромонах Николай, настоятел на светогорския скит „Хурмица“. Светините бяха посрещнати от архимандрит Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, който възглави молебен за великомъченика и лечителя Пантелеймон, в съслужение ставр. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия и храмовото духовенство.

Негово Високопреподобие отец Василий преподаде отеческия благослов на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит и пожела на многобройните вярващи изпълнили храма, поклонението на тези светини да бъде за спасение – телесно и душевно.

Светите мощи и иконата ще останат за поклонение в софийската катедрала до 9:30 часа на 31 юли 2017 г. – понеделник, когато ще бъдат занесени в руския храм-подворие „Св. Николай“.

 

Още снимки може да видите на сайта на Софийска епархия: https://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/1753-0729_sv-nedelya

Текст и снимки: Мартин Митов

Снимки

Донасяне на светите мощи на вмчк Пантелеймон в храм Св. НеделяДонасяне на светите мощи и икона на вмчк Пантелеймон в храм Св. НеделяПоклонение на светите мощи и икона на вмчк Пантелеймон в храм Св. НеделяПоклонение на светите мощи и икона на вмчк Пантелеймон в храм Св. Неделя
« предишна новинаследваща новина »