ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Скръбна вест

12 август 2017 11:56, Българска Патриаршия
Анжела Петрова

След кратко боледуване на 11 август 2017 г. се престави в Господа дългогодишният служител на Св. Синод Анжела Петрова.

Тя бе част от екипа на Официалния сайт на БПЦ-БП, като преводач от и на английски език. Анжела бе ревностен служител, отличен специалист в превода от и на английски език, особено касаещ богословската тематика и терминология. За преводите си тя често използваше шекспировия английски език.

Отиде си тихо и скромно, както и живя до сама си кончина.

Бог да я прости! Вечна и блажена да бъде паметта й!

Канцеларията на Св. Синод и екипът на Официалния сайт поднасят искрените си съболезнования към семейството и близките на Анжела.

Подробности за часа и деня на опелото и погребението ще бъдат съобщени по-късно.

***

Анжела Лазарова-Петрова е родена на 16 септември 1967 г. в гр. София. Завършила е Първа английска гимназия с отличие, а след това и английска филология в СУ "СВ. Климент Охридски". По време на своето следване получава отличия и награди, като е поканена да продължи за един семестър обучението си в Дания. След завършването на бакалавърската си степен работи като преводач и пътува из цяла Европа.

След завръщането си в България е една от първите преводачи на специализирани книги от английски език.

По решение на Св. Синод е назначена за преводач към Официалния сайт на БПЦ-БП през месец декември 2009 г. По време на своята работа към Българската патриаршия Анжела Петрова превеждаше важните документи, решения и становища на Св. Синод на БПЦ-БП, адресирани до Поместните православни църкви, държавните институции. За Официалния сайт на Св. Синод Анжела Петрова превеждаше богословски материали в електронното списание "Православна мисъл" и Църковен вестник.

В паметта на своите колеги тя ще остане като ревностен служител Христов с искрена и чиста вяра. Още веднъж Бог да прости!

Снимки

Скръбна вест
« предишна новинаследваща новина »