ЛЕСТВИЦА

ЕНЬОВДЕН

ЕНЬОВДЕН

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
СЛУЖЕНИЕТО НА МИРЯНИТЕ ПРЕЗ ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК

СЛУЖЕНИЕТО НА МИРЯНИТЕ ПРЕЗ ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК

Митрополит на САЩ, Канада и Австралия ЙОСИФ
ЗА МОЛИТВАТА

ЗА МОЛИТВАТА

Св. праведен Йоан Кронщадски
БОГ Е РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩ

БОГ Е РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩ

Прот. АНДРЕЙ ТКАЧОВ
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с Виницкия и Барски митрополит Симеон

23 октомври 2017 11:11, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се срещна с Виницкия и Барски митрополит Симеон

На 23 октомври Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие в Патриаршеския дом Негово Високопреосвещенство Виницкия и Барски митрополит Симеон, архиерей от Украинската православна църква (Московска патриаршия). На срещата присъстваха Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим – главен секретар на Св. Синод на БПЦ, софийският протосингел архимандрит Василий, настоятелят на Патриаршеското подворие на Московската патриаршия в София – архимандрит Филип (Василцев), както и придружаващи госта свещенослужители и църковнослужители от Украйна.

Двамата архиереи обсъдиха състоянието на Православната църква в Украйна и България, както и на другите Поместни църкви. Църковната делегация от Украинската православна църква е на поклонническо посещение в България от няколко дни, като Негово Високопреосвещенство е участвал вече в някои богослужения в храма на Руското подворие в София – „Св. Николай“. Преди идването си в нашата страна митрополит Симеон е посетил Унгария и Сърбия.

Архиереят от Украинската православна църква помоли патриарх Неофит за молитвено застъпничество, негово и на целия български клир и народ. В края на срещата двете страни си размениха паметни подаръци.

Текст и снимки: Мартин Митов

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с Виницкия и Барски митрополит СимеонБългарският патриарх Неофит се срещна с Виницкия и Барски митрополит СимеонБългарският патриарх Неофит се срещна с Виницкия и Барски митрополит СимеонБългарският патриарх Неофит се срещна с Виницкия и Барски митрополит СимеонБългарският патриарх Неофит се срещна с Виницкия и Барски митрополит Симеон

Аудио

Аудиозапис на новината: Ангел Карадаков

« предишна новинаследваща новина »