ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Днес бе открита благотворителната изложба-базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни деца

03 ноември 2017 11:59, Българска Патриаршия
Днес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни деца

Българският парламент се превърна в дом на благотворителната изложба - базар организирана от Св. Синод на Българската православна църква. Експозицията е в подкрепа на онкоболните деца у нас. Събитието се състоя по инициатива на Културно-просветния отдел на Св. Синод на БПЦ-БП и с подкрепата на депутати от 44-то Народно събрание. Изложбата е под патронажа на Светейшия Български патриарх Неофит, Св. Синод и председателя на 44 НС г-н Димитър Главчев.

"Това е втората част от инициативата да помогнем на онкоболните деца лекуващи се в Клиниката по детска онкохематология към университетската болница "Царица Йоанна - ИСУЛ. Искам да отбележа и приноса и подкрепата за инициативата на Светейшия Български патриарх Неофит. Нека им помогнем", заяви Димитър Главчев на откриването на изложбата, която се състоя днес от 11:00 ч.

Митрополит Гавриил, като ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод, се обърна с кратко слово, в което разказа за инициативата, както и за успеха на състоялия се традиционен Национален конкурс на Св. Синод "Възкресение Христово". Накрая той сподели и история, разказана му от проф. д-р Добрин Константинов, от която стана ясно, че баща на болно дете дарил голяма сума за болницата, като обещание, което дал пред умиращото си дете. Митрополит Гавриил благодари още и на депутатите за отзвичивостта и решението да се включат в богоугодната инициатива.

В събитието се включи и проф. д-р Добрин Константинов, началник на Клиниката. Той благодари за благородната инициатива на Българската православна църква. Д-р Константинов подчерта, че би желал през следващата година в синодалния конкурс да са включат със свои творби и децата-пациенти на Клиниката, което ще вдъхне творчески импулс и оптимизъм.

Това е вторият етап от благотворителната кампания "Деца рисуват за деца"-2017 на Българската православна църква, която предлага възможност за закупуване на творбите-лауреати на синодалния конкурс "Възкресение Христово" с цел събиране на средства и даряване на медицинска апаратура на Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ” - София. До този момент са закупени три инфузоматни апарата - волуметрични помпи за прецизно регулиране на медикаментозните вливания при лечението на онкоболни деца и целта на организаторите е събирането на още средства за закупуване на повече такива помпи, без които лекуването на децата е невъзможно.

Подобна инициатива носи положителен заряд в отношенията на Църквата и държавата, в която Българската църква, народни представители, общественици, журналисти и най-вече деца се включват и работят заедно за оздравяването на най-малките си съ-братя и сестри.

Продължава набирането на средства за онкоболните деца. За всички, които искат да помогнат на децата, лекуващи се в ИСУЛ, сметката е:

"УниКредит Булбанк" - клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"

Откриването на изложбата бе предавана на живо в официалната страница на Св. Синод във Фейсбук - https://www.facebook.com/1832220050379133/videos/1950544785213325/

Текст и снимки: Ангел Карадаков

Снимки

Днес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаЛовчански митрополит ГавриилДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаПредседателят на 44 НС г-н Димитър ГлавчевДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаДепутатите могат да вземат закупената творба на моментаПредседателят на КВПЧ в 44 НС г-н К. Велчев и д-р Д. Панайотова от КПО при Св. СинодДнес бе открита благотворителната изложба - базар на Св. Синод и Българския парламент в подкрепа на онкоболни децаД-р Пенка Христова, секретар на КПО, при откриването на изложбата в 44 НС
« предишна новинаследваща новина »