ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Направа на дренаж в Бачковската обител

11 ноември 2017 14:54, Бачковска света обител
Направа на дренаж в Бачковската обител

В Бачковкия манастир започнаха работите по изграждане на отводнителна система в двора на манастира и около църквите, с което ще се спре разпространяването и достъпът на влага в техните основи. Влагата е сериозен проблем за стенописите в храмовете и нейното отстраняване е повече от наложително за завършване и дълготрайността на започналото почистване и реставрация на стенописите в храмовете.

Нужните средства са осигурени от правителството с личната подкрепа на министър председателя Бойко Борисов. През месец октомври бе гласувана субсидия от 310 000 лв. за извършване на необходимите строителни дейности.

Манастирското братство и лично игуменът на манастира, архим.Симон, изказват личната си благодарност за подкрепата на ценната за всеки българин светиня – Бачковския манастир. Братята на светата обител не пропускат да поменат в ежедневните си молитви пред нашия Господ, Иисус Христос и Непорочната Му Майка – патрон на обителта, правителството на Република България и г-н Борисов. Молим се за добро здраве и благ разум, за постигане на поставените цели „отечеству на ползу”, а също така за успешното провеждане на предстоящото почетно за страната ни европредседателство, за духовното и материално добруване на българския народ.

Текст и снимки: С. Пепелишев

Снимки

Направа на дренаж в Бачковската обителНаправа на дренаж в Бачковската обителНаправа на дренаж в Бачковската обител
« предишна новинаследваща новина »