ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

1 година от стартирането на радиопредаването „Срещи с Православието“

23 ноември 2017 15:50, Софийска митрополия
Ставр. ик. Ангел Ангелов и прот. Методий Корчев

С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, на 19 ноември 2016 г. започна излъчването на радиопредаването ,,Срещи с Православието“. Радио ,,Зорана“ в лицето на д-р Кирил Илиев, негов собственик, отдаде своя ефир да има такова православно предаване, което да запознава широката българска аудитория с истините, светините и живота на светата Православна Църква. Автор и водещ на предаването е прот. Методи Корчев, служащ в столичния храм ,,Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Г. Вашингтон“ № 47).

На 18 ноември 2017 г. бе излъчено първото юбилейно предаване по повод навършване на 1 година от пускането на предаването в ефир. В празничната програма участваха Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, ставр. ик. Ангел Ангелов и д-р Кирил Илиев.

Радиопредаването набира популярност поради своята голяма полезност и се преотстъпва вече и на други медии - радио „Bella“ (90.2 FM) в Банско, Петрич и Сандански, радио „Ритъм+“ (93,8 FM) - Кюстендил.

Честито на водещия о. Методи, на екипа и слушателите на Радио „Зорана“ и „Срещи с Православието“! Още много години плодотворно мисионерско и духовно-просветно служение в Христа - за напътстване и спасение на множество човешки души!

Аудиозапис от последното юбилейно предаване и от предишните издания на „Срещи с Православието“ можете да слушате в:

« предишна новинаследваща новина »