ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с деца от столичното 19-то училище

22 декември 2017 13:18, Софийска митрополия
Малкият Явор Коцев с патриарх Неофит

На 21 декември Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие в Патриаршеския дом ученици и учители от 19-то СУ „Елин Пелин“, водени от тяхната директорка - г-жа Стефка Чалъкова.

Заедно с другите деца на гости беше и малкият четвъртокласник Явор Коцев, който страда от спинална мускулна атрофия. Детето разказа за училището си, каза заедно с патриарх Неофит молитвата „Отче наш“ на немски език (училището е с интензивно изучаване на чужди езици) и сподели, че като порасне иска да стане първо добър човек, а на второ място евентуално сценарист или историк. Учителите разказаха за благотворителния базар в 19. училище, който е част от кампанията „Всеки заслужава да се движи“, целяща да събере средства за закупуване на специализирана количка за придвижване на малкия Явор. Кампанията беше подкрепена и от Негово Светейшество, отделно всички деца получиха и подаръци от Българския първойерарх.

Патриарх Неофит също получи дарове от децата, които му изпяха и песен за наближаващия празник.

На срещата присъстваха и архимандрит Василий – протосингел на Софийската св. митрополия, и дякон д-р Деян Коруноски, който освен свещенослужител, е и хирург.

Текст и снимки: Мартин Митов

Снимки

Среща на патриарх Неофит с деца и учители от 19. СУПатриарх Неофит с малкия ЯворСреща на патриарх Неофит с деца и учители от 19. СУСреща на патриарх Неофит с деца и учители от 19. СУМалкият Явор Коцев с патриарх НеофитСреща на патриарх Неофит с деца и учители от 19. СУСреща на патриарх Неофит с деца и учители от 19. СУСреща на патриарх Неофит с деца и учители от 19. СУ
« предишна новинаследваща новина »