ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Беседа на тема: „Православното семейство и синдромът на родителско отчуждение“ на 4 януари 2018 г.

31 декември 2017 15:49, Софийска митрополия
Пресвета Богородица с Младенеца

Заповядайте на откритата ни беседа на тема: „Православното семейство и синдромът на родителско отчуждение“. Лектор ще бъде г-н Бисер Божков, богослов, експертен сътрудник на ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий”.

Той ще акцентира върху смисъла на домашната църква - православното семейство - и предизвикателствата, които то среща в контекста на съвременните разрушителни въздействия върху светостта и мира на семейната общност. Лекторът ще обясни защо в семейството е недопустимо било родителите да се отчуждават от децата си или децата от родителите си, било единият родител да манипулира детето или децата в ущърб на другия родител с цел то или те да се отчуждят от родителя, срещу когото е инициирано отчуждението.

Лекторът г-н Божков ще засегне и въпроса за вредното влияние на подобни криворазбрани „амбиции“ върху физическото, психическото и духовното здраве на подрастващите, както и върху бъдещия им личен, социален, професионален и духовен живот. Беседата отново и отново ще ни напомни, че 5-та Божия заповед се простира като задължение и върху самите родители, които са призвани да запазват достойнството на другия родител в очите на децата, както и да им дават действен пример за това каква е и каква трябва да бъде истинската в Христа любов.

Беседата ще се проведе в Лекционната зала на Енорийския център на храм „Св. св. Кирил и Методий”, ет. 1, на 4 януари (четвъртък) 2018 г. от 18:30 часа.

Адрес:

Храм „Св. св. Кирил и Методий“

София, ул. „Г. Вашингтон“ № 47

ВХОД СВОБОДЕН !

Заповядайте!

Снимки

Бисер Божков
« предишна новинаследваща новина »