ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланик

11 януари 2018 13:05, Българска Патриаршия
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланик

В сградата на Софийска митрополия днес се състоя среща на Негово Светейшество патриарх Неофит с извънредния и пълномощен посланик на Р Полша у нас Н. Пр. Кшищоф Краевски. В срещата взеха участие г-н Ярослав Годун, Директор на Полския институт, проф. Иван Желев и Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод.

Посланик Краевски поздрави Негово Светейшество с настъпилата нова 2018 година и пожела успех на страната ни в председателството на ЕС, което България поема днес. Той представи и сборника със снимки на Православието у нас, създаден с благословението на Варшавската митрополия.

Каталогът е съставен от фотографии, които участваха в конкурса на фотографския сайт OrthPhoto.net. Темата на конкурса бе цветовете на Православието, а самото мероприятие имаше за цел да представи разнообразието и красотата на Православието в България.

По думите на Н. Пр. Кшищоф Краевски по този начин се подчертава голямото уважение от страна на Полша и Православната църква там към Българската православна църква. От своя страна Негово Светейшество благодари за оказаната чест, като добави и голямото уважение, което питае към Варшавския и на цяла Полша митрополит Сава, който винаги се е застъпвал за каноничната Българска църква по време на разкола.

Каталогът с фотографии от България е написан на четири езика, което ще спомогне за доброто пътуване и откриване на духовните обекти в страната ни от туристи от Полша. Посланик Краевски изрази и готовност за представянето на фотоалбума в сградата на Софийска митрополия, както и провеждането на научна конференция, в която да се покаже доброто сътрудничество и взаимно уважение на Посолството на Р Полша и Българската православна църква.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

Снимки

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланикНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланикНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланикМелнишки еп. ГерасимНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланикПолският посланик у насНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланикНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Полския посланик
« предишна новинаследваща новина »