ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 1 за 2018 г. на "Църковен вестник"

16 януари 2018 15:42, Българска Патриаршия
 Брой 1 за 2018 г. на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, на книжния пазар е новият, първи за новата 2018 г., брой на официоза на Българската православна църква "Църковен вестник". На първата страница на броя е поместено новогодишното послание на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, в което той благопожелава настъпващата нова 2018 г. да бъде мирна, здрава и благоденствена.

В броя е отделено и специално място на един от видните български богослови от средата и края на миналия век, проф. Иван Панчовски. Изследването върху творчеството на професора е направено от докторант в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и може да прочетете на стр. 4.

За църквата и обществото в контекста на усилията за съхранение на традиционните ценности в съвременна Европа ще може да прочетете в текста на Александра Карамихалева, която се спира конкретно на християнските традиции в Европа и постепенното им откъсване от ценностната система на европееца. Обширното изследване е на страница 6.

На страниците на първия за новата година "Църковен вестник", ще откриете и повече за издадената книга "Царският довереник", която излезе през изминалата година с благословението на Русенския митрополит Наум, а неин автор е църковният историк Борис Цацов.

На друга книга - за св. Лука Кримски - също е отделено място в страниците на брой 1 на ЦВ.

В рубриката ни "Православни светини" ще прочетете обзор на тържественото обновление на българската църква "Св. Стефан" в Истанбул, която събра под купола си Вселенския патриарх Вартоломей, Българския патриарх Неофит, премиера Бойко Борисов и турския президент Реджеп Таип Ердоган.

Това и още любопитни неща ще откриете в новия брой за 2018 г.

"Църковен вестник" може да откриете в църковните книжарници в страната на цена от 70 ст.

« предишна новинаследваща новина »