ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРИВЕТСТВЕНО СЛОВО към Видинския митрополит Даниил от Видинския епархийски съвет

10 февруари 2018 18:40, Видинска митрополия
ПРИВЕТСТВЕНО СЛОВО към Видинския митрополит Даниил от Видинския епархийски съвет

СЛОВО - ОБРЪЩЕНИЕ ОТ ВИДИНСКИЯ ЕПАРХИЙСКИ СЪВЕТ

 

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО,

Дълги години Божията духовна нива на Видинската епархийска църква бе сята и обгрижвана с Божието слово, като с благодатно семе, от нашия обичан архипастир - Видински митрополит Дометиан. По Божия закон земният живот има своето начало, има и своя край. Но в Църквата, с края настъпва ново начало! За потрудилия се - утеха и спасение в Небесната Църква, за желаещия да се спаси - труд, вярност и служение.

Ето, че днес след всички човешки скърби и изпитания преживяни дотук, Бог ни възрадва със своя избраник - нов апостол на Божия виноград във Ваше лице, владико светий Данииле! Търпението Бог възнагради! Надеждата ни в Божията милост никога не престана, не престана нашият труд и сеитба на Божието слово, с надежда повече семена да паднат на добра почва и да дадат плод стократен.

Съгласно Устава на Българската православна църква приехме с отворени сърца многоуважавания от нас Врачански митрополит Григорий, който имаше задача да реши неотложни въпроси и да проведе избор за нов Видински митрополит. И неговото служение тук с нас не бе леко. С жал и мъка понесохме клевети и обиди от наши братя и сестри, на които отговорихме с любов и мълчание.

С Божията помощ, в съгласие с всички правила и канонически постановления на 4 февруари 2018 г. Вие, Ваше Високопреосвещенство, бяхте избран и утвърден за канонически Видински митрополит.

Ние, епархийските съветници и епархийските избиратели, така както сме Ви гласували доверие досега, с Вашето благословение и под архипастирските Ви грижи и ръководство, и занапред сме готови да Ви бъдем крепка опора и добри лозари, та заедно да даваме своите духовни плодове о време. Нека има преуспяване на Божието спасително дело, мир, единомислие и благодатно служение в епархията ни.

Добре сте дошъл във Видинска епархия и на многая лета, владико светий!

Снимки:

Снимки

ПРИВЕТСТВЕНО СЛОВО към Видинския митрополит Даниил от Видинския епархийски съвет
« предишна новинаследваща новина »