ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди Ангелов

16 февруари 2018 17:33, Българска Патриаршия
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди Ангелов

Днес, генерал-майор Груди Ангелов, Началник-ректор на Военната академия „Г. С. Раковски“ към Министерството на отбраната в София посети Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Генерал-майор Ангелов благодари на Негово Светейшество за благословението и съпричастността за кампанията за изграждане на паметник на полковник Борис Дрангов на територията на Академията. След много и трудни години на събиране на средства и преодоляване на трудности от различно естество най-сетне паметникът е готов за откриване. „Разбира се това е редно да стане с Вашето благословение, Ваше Светейшество“ се обърна генерал-майор Ангелов към Българския патриарх. Тъй като полковник Дрангов е роден на 3 март, решението бе да Ви поканим да осветите паметника на 2 март т.г.

Негово Светейшество благодари за честта, но обясни, че не може да присъства лично, въпреки голямото си желание, защото по това време у нас ще гостува Московският и на цяла Русия патриарх Кирил с църковна делегация по повод 140 години от освобождението на България, затова негов представител ще отслужи чина на освещаването.

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и генерал-майор Ангелов потвърдиха взаимното уважение между Църква и армия, и готовността да не жалят усилия за благопреуспяването на българския народ и държава.

 

Отдел "Връзки с обществеността" при Св.Синод на БПЦ-БП

прот. Николай Георгиев

Текст: прот. Николай Георгиев
Снимки: Ангел Карадаков

Снимки

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди АнгеловНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди АнгеловНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди АнгеловНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди АнгеловНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди Ангелов
« предишна новинаследваща новина »