ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова събота

24 февруари 2018 10:33, Българска Патриаршия
Празнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова събота

По стародавна традиция в първата събота на Великия пост, посветена на чудото, което св. Теодор Тирон извършва, се отслужва св. Златоустова литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис".

Тази година богослужението бе отслужено от свещеник Симеон Змейков. На светата служба присъстваха служители при Св. Синод, както и десетки православни християни, за които праклисът също бе отворен. Мнозина пристъпиха и към св. Причастие, а в края на св. Литургия свещеник Симеон каза, че "имахме радостта да отслужим св. Литургия, да се насладим на всичко онова, което Бог ни е оставил като благодат, приемана чрез Него. Почти всички от вас се причастиха, приехме Христос в себе си". Той пожела и останалите дни на Св. Четиридесетница да бъдат изпълнени с благодат, с радост и с крепка надежда за предстоящото посрещане на Възкресение Христово.

"Нека да се подвизаваме, всеки според силите си, според своите духовни възможности и така да угодим на Бога, че ние, когато един ден се преставим пред Него да кажем: "Да, Господи, ето ни и нас, верните Твои чеда". Да не бъдем с наведени глави, а напротив", завърши проповедта си отец Симеон Змейков.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

Снимки

Празнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова съботаПразнична литургия в Синодния параклис "Св. цар Борис" за Тодорова събота
« предишна новинаследваща новина »