ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Изпълнения на Софийския свещенически хор прозвучаха в ефира на различни радиостанции по света

28 март 2018 09:40, Българска Патриаршия
Софийския свещенически хор

В нощта след празника Благовещение, когато за католическия свят през тази година започва Страстната седмица, по радио Би Би Си 3 и други радиостанции по света се излъчи част от концерта на Софийския свещенически хор с диригент иконом Кирил Попов, състоял се на 15 март 2018 г. в старинния столичен храм „Св. София“ с участието на ставрофорен иконом Ангел Ангелов – водещ и протодякон Иван Петков - солист. Този Духовен концерт се организира от Софийската света митрополия и Българското национално радио с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрполит Неофит и записа от екип на БНР във връзка с неговото излъчване в програмите на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) – „Евровизия“ по случай светлите празници. Свещеническият хор имаше честта да бъде определен от екипа на радио Би Би Си да закрие цялата програма от осем часа и половина. Както може да се чуе и види от записа на сайта на Би Би Си, участниците в концерта са от най-голяма класа: Немският симфоничен оркестър Берлин с хор и солисти с диригент Робин Тикати, Холандският Кралски Концертгебау оркестър с хор и солисти с диригент Тон Копман, BBC Singers, съвметно с хора при катедралата в Гилфорд с диригент Бари Роуз и др.

Целият концерт на свещеническия хор ще се излъчи на 4 април от 23.00 ч. по програма "Христо Ботев" на БНР в предаването "Кантате юбилате".

Нека да пожелаем нови благословени успехи на Софийския свещенически хор за слава Божия!

Тук може да чуете целия концерт излъчен от BBC, като в неговия край ще може да се насладите изпълненнията на Свещеническия хор - www.bbc.co.uk/programmes/b09wvff2

Снимка: Мартин Митов
« предишна новинаследваща новина »