ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Поклонничество в Бачковския манастир

28 април 2018 11:33, Бачковска света обител
Поклоничество в Бачковския манастир

На 27.04.2018 г., с благословението на игумена на Бигорския манастир, архим. Партений, Бачковският манастир бе посетен от група православни християни от гр. Охрид, Македония. Вярващите са на поклонническо пътуване в България. За братята на Бачковския манастир това бе щастлива възможност да се срещнат и благословят пред мощите на великия мъченик и угодник Божий св. Игнатий Богоносец. Частица от неговите свети мощи бе донесена от македонските братя в манастира.

Игуменът на Бачковската обител посрещна гостите в двора на манастира, лично внесе мощехранителницата със светинята в съборния храм и я изложи за поклонение. Отец игуменът поздрави гостите от Македония, пожелавайки им вярност в Христа и неустанна ревност в изпълнение на заповедите Му. Поклонниците се благословиха от Бачковската чудотворна икона на Пресветата Богородица, молитвено участваха във вечерното богослужение, а на следващия ден се отправиха за Кръстова гора в желанието си отново да усетят присъствието на Духа Светаго в избраните от Него места.

Снимки

Поклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »