ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Врачанският Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия в с. Лик

03 май 2018 10:32, Врачанска митрополия
Врачанският Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия в с. Лик

Двоен празник отбелязаха днес жителите на село Лик - храмов празник на църквата „Св. Атанасий Велики“ и празникът на населеното място. Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий възглави св. литургия в храма и извърши водосвет.

"Нека св. Атанасий да ни закриля и да ни напътства, като ни показва истината по пътя на православната вяра", каза в проповедта си Негово Високопреосвещенство.

Църквата в селото е един от най-старите храмове във Врачанската епархия, съградена веднага след Освобождението и осветена през 1882 г. и бе напълно ремонтирана преди 2 години със средства на дарители.

Празникът продължи с тържество по случай Деня на селото, в което участваха смесена фолклорна група при НЧ „Наука-1919“ с. Лик и доказаните танцьори от Представителен танцов ансамбъл „Мездра“. Своето изпълнение пред жители и гости на с. Лик представи и майсторът на окарината Георги Димитров.

Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков уважи отбелязването на двата празника за жителите на Лик и призова присъстващите да бъдем по-добри и усмихнати в забързаното ежедневие.

Снимки

Врачанският Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия в с. ЛикВрачанският Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия в с. ЛикВрачанският Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия в с. Лик
« предишна новинаследваща новина »