ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Врачанският Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия в с. Лик

03 май 2018 10:32, Врачанска митрополия
Врачанският Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия в с. Лик

Двоен празник отбелязаха днес жителите на село Лик - храмов празник на църквата „Св. Атанасий Велики“ и празникът на населеното място. Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий възглави св. литургия в храма и извърши водосвет.

"Нека св. Атанасий да ни закриля и да ни напътства, като ни показва истината по пътя на православната вяра", каза в проповедта си Негово Високопреосвещенство.

Църквата в селото е един от най-старите храмове във Врачанската епархия, съградена веднага след Освобождението и осветена през 1882 г. и бе напълно ремонтирана преди 2 години със средства на дарители.

Празникът продължи с тържество по случай Деня на селото, в което участваха смесена фолклорна група при НЧ „Наука-1919“ с. Лик и доказаните танцьори от Представителен танцов ансамбъл „Мездра“. Своето изпълнение пред жители и гости на с. Лик представи и майсторът на окарината Георги Димитров.

Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков уважи отбелязването на двата празника за жителите на Лик и призова присъстващите да бъдем по-добри и усмихнати в забързаното ежедневие.

Снимки

Врачанският Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия в с. ЛикВрачанският Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия в с. ЛикВрачанският Митрополит Григорий отслужи тържествена литургия в с. Лик
« предишна новинаследваща новина »