ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армия

06 май 2018 09:29, Българска Патриаршия
Тържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армия

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, отслужи тържествения молебен по повод Гергьовден - Деня на храбростта и Българската армия. Заедно с епископ Герасим съслужиха свещенослужителите от Патриаршеската катедрала и столичния храм „Св. София”.

Пред храм-паметника "Св. Александър Невски" бяха строени представителни части от всички войски на Българската армия, носейки със себе си трибагреника и бойните знамена светини. На тържествения молебен присъства президентът на страната и върховен главнокомандващ на Българската армия Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, зам.-министър председателят и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, офицери, депутати, чуждестранни военни аташета и дипломати.

След молитвеното последование Мелнишкият епископ Герасим поръси със светена вода знамената и представителните воински части на Българската армия, ветерани и граждани. Празникът продължи с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Незнайния воин и военен парад на столичния площад „Княз Александър I".

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

Снимки

Тържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армияТържествен молебен по повод Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армия
« предишна новинаследваща новина »