ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

МОН връчи наградата „Св. Йоан Рилски“ в Рилския манастир

11 май 2018 22:06, Рилска света обител
Молебен

В деня на св. братя Кирил и Методий за поредна година в Рилската св. обител се състоя връчването на наградата „Св. Йоан Рилски“, с която Министерството на образованието и науката отличава директори на различни училища с принос в развитието на образователното дело в страната.

В централния манастирски храм игуменът на обителта Адрианополски еп. Евлогий, заедно с рило-манастирското братство, отслужи благодарствен молебен за присъстващите служители на МОН, учители и ученици - гости на тържеството. В приветственото си слово еп. Евлогий подчерта значението на славянската писменост в мултикултурална Европа като средство за благовестие на истината и полезното за хората - онова, за което е била използвана от нейните създатели св. братя Кирил и Методий. Игуменът засегна и належащата нужда от изучаване на предмета Религия в българското училище, както и на християнските ценности като задължително условие за бъдещето на нацията.

В иконната зала на светата обител заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова награди с икона на преп. Йоан Рилски и премия от 1 000 лв. директора на НУ „Иван Вазов“ във Враца Таня Георгиева, на НУ „Васил Левски“ в Белоградчик Светла Табакова, на Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в Сандански Емил Терзийски и на СУ „Панайот Волов“ в Шумен Ема Радушева.

Снимки

МолебенМолебенВ игуменарнатаВръчване на наградите в иконната галерия
« предишна новинаследваща новина »