ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 10 на "Църковен вестник"

16 май 2018 11:44, Българска Патриаршия
Брой 10 на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой - 10 на официоза на Българската православна църква - "Църковен вестник". Отговорен редактор за броя е г-жа Анула Христова.

В него ще прочетете подробна хроника за честванията по повод празника на св. Георги Победоносец в страната. В рубриката "Гласът на св. отци" ще се запознаете с текста на св. Максим Изповедник - "Животът на Пресвета Богородица след Възкресение Христово", както и подробно за празника на Зографската св. обител на св. Гора, в който тази година участие взе и министър-председателят Бойко Борисов.

В този брой е поместено и Патриаршеското и синодално послание по повод 65-та годишнина от Възстановяването на Българската патриаршия. Под рубриката "Чудеса на светостта" е поместен текстът на Петър Стоилов - "Чудото при гроба на свети Йоан Богослов", който е откъс от подготвената за публикуване книга "Съвременни чудеса в Църквата".

В брой 10 е отделено специално място и за една бележита годишнина - 210 г. от рождението на свещ. Георги Полуганов. Поместен е и вълнуващ пътепис за едно поклонническо пътуване до мощите на св. спиридон на о. Корфу. Текстът е на нася Кинева.

"Църковен вестник" може да бъде открит в църковните книжарници, както и в храмовете и манастирите на Българската православна църква. Единичната му цена е 70 стотинки.

Вашите писма с коментари, идеи, предложения и пр. може да изпращате на адрес - Св. Синод, София - 1000, ул. "Оборище" № 4; тел. 02/987-56-11/ в.131 или на e-mail: sinizdat@gmail.com

« предишна новинаследваща новина »