ЛЕСТВИЦА

ЕНЬОВДЕН

ЕНЬОВДЕН

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
СЛУЖЕНИЕТО НА МИРЯНИТЕ ПРЕЗ ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК

СЛУЖЕНИЕТО НА МИРЯНИТЕ ПРЕЗ ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК

Митрополит на САЩ, Канада и Австралия ЙОСИФ
ЗА МОЛИТВАТА

ЗА МОЛИТВАТА

Св. праведен Йоан Кронщадски
БОГ Е РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩ

БОГ Е РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩ

Прот. АНДРЕЙ ТКАЧОВ
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възнесение Господне в град Шумен

17 май 2018 20:10, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Възнесение Господне в град Шумен

На 17 май 2018 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи света Литургия в храм "Възнесение Господне" в град Шумен, в съслужение със ставрофорен иконом Димитър Николов – архиерейски наместник в град Шумен и дякон Любомир Георгиев – секретар при Варненска и Великопреславска света митрополия. Богослужението на светлия Господски празник беше песенно украсено от църковните певци Александър Александров и Георги Георгиев.

Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан честити днешния храмов празник и благопожела на всички присъстващи: „Божието благословение и Неговата милост на бъдат с всички вас“.

След края на Светата служба бяха осветени няколко образа, копия на иконата на „Св. св. Кирил и Методий“, която е била подарена от генерал Белокопитов на храм „Възнесение Господне“ и на всички шуменци през 1878 г.

Снимки

Възнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град Шумен
« предишна новинаследваща новина »