ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възнесение Господне в град Шумен

17 май 2018 20:10, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Възнесение Господне в град Шумен

На 17 май 2018 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи света Литургия в храм "Възнесение Господне" в град Шумен, в съслужение със ставрофорен иконом Димитър Николов – архиерейски наместник в град Шумен и дякон Любомир Георгиев – секретар при Варненска и Великопреславска света митрополия. Богослужението на светлия Господски празник беше песенно украсено от църковните певци Александър Александров и Георги Георгиев.

Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан честити днешния храмов празник и благопожела на всички присъстващи: „Божието благословение и Неговата милост на бъдат с всички вас“.

След края на Светата служба бяха осветени няколко образа, копия на иконата на „Св. св. Кирил и Методий“, която е била подарена от генерал Белокопитов на храм „Възнесение Господне“ и на всички шуменци през 1878 г.

Снимки

Възнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град ШуменВъзнесение Господне в град Шумен
« предишна новинаследваща новина »