ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в Тетевен

05 юни 2018 14:06, Ловчанска митрополия
Храмов празник в Тетевен

Затова и ние, заобиколени от такъв голям облак свидетели, нека свалим от себе си всякакво бреме и греха, който ни лесно омотава, и нека с търпение изминем предстоящото нам поприще (Евр. 12:1).

На Първа неделя след Св. Петдесетница празнуваме всички светии, които със силата на Светия Дух вършеха и вършат чудеса, разпространяваха Евангелието на Спасението и с живота си доказаха, че Божият промисъл и всемогъщество действат винаги и че във всички времена и при всички обстоятелства възсияват нови и нови светци и светици, съсъди на Божията благодат и молитвени застъпници за нас пред престола на Всевишния.

На Всех светих е посветен един от най-красивите и големи храмове в Ловчанска епархия, намиращ се в закътания в полите на Стара планина град Тетевен.

На този ден, както по традиция всяка година, за празника в ранната сутрин в храм "Всех святих" - Тетевен пристигна Негово Високопреосвещество Ловчански митрополит Гавриил, който възглави светата Божествена литургия. С владиката съслужиха архиерейският наместник на Тетевен ставр.ик. Борис Борисов, ставр. ик. Павел Лалев и дякон Мартин Йотов от Ловеч.

Митрополит Гавриил се обърна с назидателно слово към изпълнилите храма хора, след което раздаде на всички присъстващи иконки с лика на „Всички Светии“.

Снимки

Храмов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в Тетевен
« предишна новинаследваща новина »