ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В DELTA HILL бе осветен нов храм посветен на св. Пантелеймон

28 юли 2018 18:42, Софийска митрополия
В DELTA HILL бе осветен нов храм посветен на св. Пантелеймон

На 27 юли, когато Православната църква почита паметта на св. великомъченик и целител Пантелеймон, в Комплекс DELTA HILL, с. Кладница, бе осветен нов православен храм-параклис, посветен на светия целител Пантелеймон.

Храмът е изграден от живущите в комплекса, воглаве с г-н Орлин Алексиев и е едно изключително бижу, което духовно ще окриля и изпълва обитателите на селището с вяра, надежда и любов, както и с ежедневен спомен за Бога.

Водоосвещението и освещаването на храма бе извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и духовници от епархията и региона.

След освещаването на новоизградения храм-параклис, епископ Поликарп поздрави присъстващите с новата духовна придобивка и приканвайки ги да посещават храма, им преподаде благословението и радостта на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит.

За благословение на вярващите, епископ Поликарп поднесе дар на храма, който ежедневно да ги благославя, а именно, частица от светите мощи на св. Харалампий.

С благоговение и духовна радост, присъстващите минаха, след молитвеното последование, за да се поръсят за здраве и да целунат светите мощи на Божия угодник Харалампий.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК https://flic.kr/s/aHsmp5mxLb.

« предишна новинаследваща новина »