ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено бе отбелязана 70- годишнина от освещаването на храм „Св. вмчк Георги Победоносец“ в гр. Брезник

29 юли 2018 18:03, Софийска митрополия
Тържествено бе отбелязана 70- годишнина от освещаването на храм „Св. вмчк Георги Победоносец“ в гр. Брезник

На 29 юли Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, с благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, посети храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, гр. Брезник, където оглави тържествена света Литургия.

Епископ Поликарп посети храма на Брезник във връзка с навършването на 70 години от освещаването му, което е било през 1948 г.

В светата Литургия съслужиха протойерей Александър Стойчев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия, протойерей Константин Стоев, протойерей Михаил Станкович и дякон Костадин Тренев.

Църковните песнопения бяха огласени от богослови, които със сладкопение и благоговение изпълниха сърцата на вярващите с молитва и преклонение.

След светата Литургия епископ Поликарп произнесе проповед във връзка с неделното евангелско четиво и призова вярващите да бъдат изпълнени с вяра - такава вяра, която е вдъхновила техните предци преди 70 години да построят такъв величествен храм. Той благодари на всички присъстващи – свещенослужители, представители на местното самоуправление, благочестив народ и деца за това, че са в храма, за да почетат кръглата годишнина на църквата и да се вдъхновят и предават вярата и добротата на идните поколения.

Епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като им пожела много здраве, радост и мир.

След тържествената света Литургия бе извършено водоосвещение за здравето и благословението на присъстващите, осветена празнична обща трапеза – курбан, както и открита изложба посветена на историята по построяването на храма.

В една от стоите на храма, деца изнесоха и кратка духовна програма и зарадваха присъстващите и обогатиха празника.

Епископ Поликарп, след откриването на изложбата и програмата на децата, отново благодари за прекрасната организация и подготовка по отбелязването на 70- годишния рожден ден на храм „Св. вмчк Георги Победоносец“.

Благодарност към епископ Поликарп поднесе и отец Михаил, за това, че е уважил празника на гр. Брезник.

За всички присъстващи на празника на храма на Брезник, бе даден общ обяд, за здраве, благословение и единство.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК https://flic.kr/s/aHskFjasAE.

« предишна новинаследваща новина »