ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"

02 август 2018 11:47, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"

На 1 август 2018 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан възглави Молебния канон на Пресвета Богородица в Катедралния храм "Успение Богородично". Множество духовници и християни съучастваха във вечерното богослужение, което започна с вечерня.

Митрополит Йоан се обърна към всички присъстващи и давайки примери от Свещеното Писание на Стария и Новия Завет, разясни смисъла на смъртта и как тя е била приемана в старозаветно време и как я приемаме ние, след идването на Господ Иисус Христос в света. Архиереят благопожела молитвите на Божията Майка, нейното успение и нейният покров да бъдат с всички и постът да бъде лек и спасителен.

Снимки и текст: Георги Великов

Снимки

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"
« предишна новинаследваща новина »