ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Преждеосвещена литургия в столичния храм "Св. София"

15 март 2019 16:09, Софийска митрополия
Преждеосвещена литургия в столичния храм "Св. София"

На 15 март, първият петъчен ден от Великия пост, в столичния храм "Св. София" бе отслужена съборно втората за тази година Преждеосвещена св. Литургия. Богослужението бе възглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, с когото съслужиха храмовото духовенство и дякони.

"Отмина първата седмица на Великия пост. Седмица в усилна молитва, покаяние и изповед. Седмица, която ни вдъхновява и насърчава чрез духовния подвиг, духовно да се извисим, за да можем с пълно съзнание да вникнем в смисъла на приближаващия празник - Възкресение Христово.

Св. Църква е разпоредила по време на Великия пост, за да не лишават вярващите от св. Причастие, да се отслужва всяка сряда и петък Преждеосвещена литургия, както и в дните, когато има светийски празници. Това е, за да се иединим с Христа и да не отпадаме духом... Нищо не може да замени Тялото и Кръвта Христови. Този който обича Бога Го търси, чувства нужда и потребност... Нека след тази седмица на молитва, бдение, разсъждение и съзерцание да се причастим достойно със св. Тайни и продължим нашия пост, така както подобава, за да достигнем в радост онзи ден на Христовото Възкресние.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - https://flic.kr/s/aHsmBYWGbb

Текст и снимки: Весела Игнатова
« предишна новинаследваща новина »