ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посланикът на Кралство Нидерландия бе приет от Светейшия патриарх Неофит

11 февруари 2020 12:34, Българска Патриаршия
Посланикът на Кралство Нидерландия бе приет от Светейшия патриарх Неофит

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит приe днес Нейно превъзходителство Беа тен Тъшер, посланик на Кралство Нидерландия у нас. По време на приема тя изрази своята благодарност за възможността да се срещне с предстоятеля на Българската православна църква. "Зная, че Българската църква има много дълга история и има дълбоки корени в българското общество", каза Н.Пр. Беа тен Тъшер.

В течение на разговора бе поставен въпросът за религиозното образование у нас, както и какво е важното и необходимо знание, което трябва да бъде преподадено на децата. "След демократичните промени у нас започна старателно обмисляне на този въпрос - за започването на преподаване на религия в училище. До днес се стараем, с много усилия, да дадем възможност на децата да бъдат подготвени за живота в днешното трудно време", каза патриарх Неофит.

Обърнато бе внимание и на изготвените нови учебници и учебни помагала от КПО при Св. Синод, за преподаването на предмета Религия в родното ни училище, както и на важността от поддържането на добри взаимоотношения между всички вероизповедания. Посланик Тъшер сподели, че страната ни е за пример сред европейското семейство по толерантност, уважение и религиозна свобода.

На срещата участие взеха Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, и ик. Николай Георгиев, началник-отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

Приемът завърши с благопожелания за реализирането в бъдеще на добрите идеи, както и с надежда за по-чести срещи и време за разговор.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Посланикът на Кралство Нидерландия бе приет от Светейшия патриарх НеофитПосланикът на Кралство Нидерландия бе приет от Светейшия патриарх НеофитПосланикът на Кралство Нидерландия бе приет от Светейшия патриарх НеофитПосланикът на Кралство Нидерландия бе приет от Светейшия патриарх НеофитПосланикът на Кралство Нидерландия бе приет от Светейшия патриарх Неофит
« предишна новинаследваща новина »