ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Малко повечерие с Молебен канон към Пресвета Богородица и третата статия от Богородичния акатист в Пловдив

21 март 2020 15:52, Пловдивска митрополия
Малко повечерие с Молебен канон към Пресвета Богородица и третата статия от Богородичния акатист в Пловдив

На 20 март, в третия петък на Великия пост, в митрополитския храм „Св. вмчца Марина” в Пловдив беше отслужено Малко повечерие с молебния канон към Пресвета Богородица и третата статия от Богородичния акатист. С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, богослужението възглави Знеполският епископ Арсений.

Песнопенията от канона изпълниха антифонно митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев и храмовото духовенство.

Третата статия на Акатиста на Пресвета Богородица прочете Преосвещеният епископ Арсений пред чудотворната икона на Божията Майка „Всецарица”.

С Благословението на митрополит Николай, след акатистната възхвала свещенослужителите коленопреклонно се помолиха с владиката, който прочете специална молитва към Св. Богородица, с молитвен призив към Всецарицата да ни запази под всечестния си омофор от върлуващата зараза, простирайки майчинския си покров над изстрадалия български народ.

Пресвета Богородице, спаси нас!

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2123-20-03-2020-3.html

 

 

Снимки

Малко повечерие с Молебен канон към Пресвета Богородица и третата статия от Богородичния акатист в ПловдивМалко повечерие с Молебен канон към Пресвета Богородица и третата статия от Богородичния акатист в ПловдивМалко повечерие с Молебен канон към Пресвета Богородица и третата статия от Богородичния акатист в ПловдивМалко повечерие с Молебен канон към Пресвета Богородица и третата статия от Богородичния акатист в ПловдивМалко повечерие с Молебен канон към Пресвета Богородица и третата статия от Богородичния акатист в ПловдивМалко повечерие с Молебен канон към Пресвета Богородица и третата статия от Богородичния акатист в ПловдивМалко повечерие с Молебен канон към Пресвета Богородица и третата статия от Богородичния акатист в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »