ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Двоен юбилей на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон

13 септември 2011 14:20, Митрополия на Западна и Средна Европа
Митрополит Симеон

На 17 септември Западно- и Средноевропейският митрополит Симеон ще отбележи 85-годишнината от своето рождение и 45 години от началото на своето служение в диаспора.

По този тържествен повод високопреосвещеният Пловдивски митрополит Николай, като представител на Св. Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия, ще донесе в Берлин и частица от Кръста Господен от манастира „Света Троица” – Кръстова гора, за поклонение от православните християни, които живеят в немската столица.

Преосвещеният Траянополски епископ Киприян, викарий на Врачанския митрополит Калиник, също ще вземе участие в тържествата.

Митрополит Симеон ще бъде уважен от митрополита за Германия към Цариградската патриаршия Августин, архиерея за Германия и Лондон на Руската задгранична църква към Московска патриаршия архиепископ Марк, епископ Йоан, викарий на митрополита за Западна и Централна Европа Йоан от Антиохийска патриаршия, представители на Румънската и на Сръбската патриаршия на територията на Германия.

Тържествата ще започнат на 16 септември от 18 ч. с посрещане на частицата от Кръста Господен и празнична вечерня в катедралния храм „Св. цар Борис Покръстител” в Берлин.

На 17 септември от 10 ч. в катедралния храм „Св. цар Борис Покръстител” ще започне съборна св. Литургия, а след нея ще бъде отслужен благодарствен молебен.

На многая и благая лета, Владико!

« предишна новинаследваща новина »